Publicerad den Lämna en kommentar

Smålit i Jönköping 8/2

Lördagen den 8:e februari var det SmåLit, Smålands Litteraturmässa, i Jönköping och på plats fanns flera författare och/eller förlag som gett ut just Fantastik.

SmåLit är en av årets första mässor, och en mässa som placerar utställare efter genre.

På bilden Seraf Förlag, tillsammans med Wilma Sjökvist som jag fått de flesta av bilderna från

Seraf förlag har bland annat gett ut Annah Nozlin, vars böcker du kan hitta här på Fantastikbokklubben.

Fördelen med att dela upp utställare efter genre är att det blir lättare för den besökare som är intresserad av en specifik genre, exempelvis Fantastik. Nackdelen är att de besökare som inte förstått att de gillar Fantastik (än) kanske inte hittar dessa utställare och böcker. Genomgående var det en trevlig mässa, med många utställare och besökare, även om en del verkade ha lite svårt att hitta till just Fantastik-delen.

Till vänster Emelie Kempe och Nohiding förlag. Till höger Linda Andersson. Foto Wilma Sjökvist

Till höger om artikelförfattaren stod Emelie Kempe och Linda Andersson. Emelies böcker i serien Röda ögon kan du hitta här på Fantastikbokklubben. Samma sak med Lindas bok Livstjuvarna.

Som utställare var det både gott om plats, med bord som rymde allt, och trångt då borden stod ganska tätt. Men, det gav samtidigt en chans att prata med de andra utställarna under de korta pauser då det var få besökare. Dessutom fungerade servicen för utställare bra, med tillgång till både kaffe, te och vatten. Dessutom hade lokalerna gott om toaletter vilket minskade köerna. Extra bra om man är utställare och vill springa ifrån så kort stund som möjligt.

Här syns Mattias Lönnqvist bord, och precis till vänster Ulrica Sundin vars rollup (tillsammans med övrigas) skapade en labyrint bakom utställarna.

Artikelns författare (Mattias Lönnqvist), vars böcker också finns här på Fantastikbokhandeln, hamnade mitt i, och tillsammans med flera andra utställare blev det en labyrint bakom oss av alla rollups som stod där. Som syns på bilden var det Oldenasagan, med böckerna Den mörka portalen och Konflikternas tid, som var fokus.

Allt som allt en trevlig mässa. Som utställare önskar man givetvis alltid fler utställare, fler besökare och fler sålda böcker, men en bra mässa och en mässa som jag gärna besöker igen. Till nästa år hoppas jag både att vi får se fler utställare i Fantastik-delen och att vi får se dig som besökare.

Tack till Wilma Sjökvist som alla bilder (utom en) är lånade från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *