Om oss

DET HÄR ÄR FANTASTIKBOKKLUBBEN

Fantastikbokklubben är en ideell förening som drivs av författare. Vårt syfte är att främja den svenska fantastiken genom att marknadsföra och sälja våra medlemmars böcker online och på olika event. Genom att hjälpas åt når vi fler läsare på fler platser där vi tillsammans kan sprida fantastiken.

DET HÄR ÄR VåR HISTORIA

På våren 2017 väcktes idén att bilda en ideell förening för fantastikförfattare och fantastikförlag med syfte att främja genren genom att marknadsföra och sälja medlemmarnas böcker på nätet. Idag har Fantastikbokklubben ett 50-tal medlemmar och kan erbjuda över 250 böcker och e-böcker i vår prisvärda webbshop. Utöver vår närvaro på nätet så hjälper vi också till att marknadsföra våra författare på mässor där vi säljer ur vårt sortiment.

Kärntruppen i Fantastikbokklubben
Ordförande Magnus Hägglöv, vice ordförande och kassör Kristina Suomela samt webb-  & mäss-ansvarig Sten Rosendahl på science fiction-kongressen Swecon 2018 i Stockholm. Utöver denna geografiskt distribuerade kärntrupp sitter också sekreterare Mattias Lönnqvist i styrelsen.

ORDFÖRKLARING
Fantastik är ett samlingsbegrepp för science fiction, fantasy och övernaturlig skräck. Vi pratar i vårt fall mest om fantastik i form av böcker och spel.
FBK står i detta sammanhang för FantastikBokKlubben (andra uttydningar av den förkortningen är helt och hållet upp till läsaren av denna text).