Inlägget gjort

Veckans bok: Sjön, en antologi med 49 skräcknoveller av 44 författare

Jag stirrade ner i vattnet. Det var så klart, att jag kunde urskilja stenar,  små snäckskal och något mörkt som smekte botten. Till slut såg jag änden på det. Svansen, stjärtfenan eller vad det nu var. Oändligt långt var det, det mörka.
Med ett skri av fasa reste jag mig och sprang bort från bryggan. Bort från sjön.
Aldrig mer skulle jag närma mig sjön.

44 författare, 49 skräcknoveller om sjöar och vad som gömmer sig under ytan.

Novellerna i antologin blev antagna genom en novelltävling där uppgiften var att skriva en skräcknovell, gärna med inslag av fantasy, på temat sjö. Nästan 100 bidrag kom in och av dem blev 49 noveller antagna. Den yngsta författaren är 13 år. Författarna har skrivit med sina röster, sitt sätt att skriva och har författat underbara historier som får huden att knottra sig och kalla kårar att rinna som isvatten längs ryggraden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passa på! PaketprisSjön och Trädet, två antologier från Miramir Förlag!

258:- istället för 335:-!

Inlägget gjort

Veckans bok: Miras saga del 1 – 3 av Annah Nozlin

 

 

 

 

 

 

 

Foto: David Asplund

 

Att skriva böcker har länge varit en fritidssysselsättning, men från och med 2015 jobbar Annah deltid och skriver böcker på deltid. Hon är född 1975, är utbildad civilingenjör och jobbar som teknikkonsult. Fritiden delas även med sporter så som klättring och aikidoträning, en japansk kampkonst, som hon efter många års träning har svart bälte i. Annah bor med man och barn i ett falurött hus och tycker om att pyssla i trädgården.

Miras saga utspelar sig i en uppdiktad medeltid och utspelar sig i en klassisk sagovärld.

Den 26:e maj släpptes den tredje delen av Miras saga, “Eldens mörker”.

Den 1:a juni till 3:e juni 2018 finns Annah och hennes böcker på Leksands medeltidsmarknad och den 29:e juni till 1:a juli 2018 på Tuna Ting Medeltidsmarknads 10-års jubileum.

Böckerna finns även att köpa till förmånligt pris i ett paket.

 

 

 

Inlägget gjort

Veckobrev Fantastikbokklubben vecka 21

Hej och välkomna till Fantastikbokklubbens första veckobrev,

Ödmjukt tacksamma för det ökande antalet händelser som berör Fantastikbokklubben, kommer vi från och med slutet av maj i år att veckovist summera våra mest relevanta aktiviteter och göromål som vi är delaktiga i eller berörs av. Med ett ökat antal följare som i detta skede precis har överstigit 750 stycken, behöver vi också skapa en ytterligare kanal för att kunna förmedla den relevanta informationen till så många av er som möjligt. Nedan finner du den mest aktuella summeringen från de senaste dagarna samt agendan som vi har i fokus för den närmaste framtiden.

MÄSSOR:

Precis som i mars har vi under maj deltagit i två stycken olika mässor på två olika håll i Sverige. Vid Nordsken i Skellefteå deltog Ewa Broberg och i LinCon i Linköping fanns både Jenny Töredal och Magnus Hägglöv på plats. Utöver det fanns ett tiotal författares olika böcker från Fantastikbokklubben på plats vid dessa två mässor. Arrangemangen pågick under hela Kristi Himmelsfärdshelgen och utöver ren bokförsäljning skapas nya kontakter och nya medlemmar till Fantastikbokklubben tillkom.

Som kommande arrangemang ligger Fantastika i Nacka närmast i tid den 15-17 juni. Vid sidan av bokmässan i Göteborg är Fantastika det arrangemang som flest antal författare från Fantastikbokklubben medverkar i och vi rekommenderar starkt för den intresserade att gå in på https://fantastika2018.wordpress.com och se både vilka författare och böcker som kommer att vara på plats samt att läsa om arrangemanget i stort. Medverkande i paneldebatter från Fantastikbokklubben är bland annat Kristina Suomela och Sten Rosendahl. Mer om det detaljerade upplägget kommer under senare veckobrev.

Den 18-19 augusti medverkar Cecilia Larsson Kostenius och Magnus Hägglöv i Nerdcom i Umeå. Den exakta agendan för detta arrangemang håller i dagarna på att utkristalliseras, men förutom försäljning av böcker planeras både seminarium och workshop. Eventuell paneldebatt kommer att hållas, detta återkommer vi om i senare skede.

I slutet av september hålls i vanlig ordning årets stora bokmässa i Göteborg. I Fantastikbokklubbens monter på Fantastikgränd hittar du Ola Wassvik, Frida Hallberg, Emelie Kempe, Sten Rosendahl och Magnus Hägglöv. Utöver det medverkar ett flertal av Fantastikbokklubbens författare i ett antal olika montrar från ett antal olika fantastikförlag. Hoppas att vi kan ses!

BOKRELEASER:

Vi gratulerar Yvonne Waern som under föregående vecka släppte sin andra bok När havet steg. Denna bok har veckan som varit även varit veckans bok under den senaste veckan hos oss på Fantastikbokklubben.

Den 6 juni lanseras den gedigna novellsamling Sjön, baserad på 49 olika noveller av 44 författare. En perfekt sommarläsning för den som är ute för de lite kortare skildringarna.

Tre av våra författare är på gång med releaserna för sina kommande böcker. Demonviskaren av Lovisa Wistrand släpptes igår den 22 maj och kan köpas redan nu. Releasefesten för den sker den 7 juni i Uppsala. Vi har ankommande releaser för Ewa Brobergs andra bok, Desertörerna den 9 juni i Motala samt även för Annah Nozlin med Eldens Mörker nu i helgen den 26 maj, i Borlänge.

ENKÄTUNDERSÖKNING:

Som du säkert känner till har vi under de senaste veckorna genomfört en enkätundersökning för att ta reda på dina önskemål hur du bäst tillgodogör dig önskad litteratur. Denna enkätundersökning är sammanställd, analyserad och genomdiskuterad. Vi kommer inom kort att gå ut med hur vi ska kunna tillmötesgå dina intressen ännu bättre baserat på de sammanfattade svaren som vi har fått in från undersökningen.

AVSLUTNINGSVIS:

Vi är på gång med författarintervjuer och på sikt kanske även att du kan chatta med våra författare. Först ut idag är Rhuddem Gweiln. Gå gärna in och läs om intervjun som Kristina Suomela har gjort med henne på vår hemsida eller Facebooksida. Rhuddem har för övrigt även veckans bok hos oss med The Merlin Chronicles.

Till sist vill vi bara önska dig en bra avslutning på maj månad och samtidigt passa på att säga att du alltid kan kontakta oss på info@fantastikbokklubben.se om du har några särskilda funderingar eller önskemål.

Inlägget gjort

Veckans bok: The Merlin Chronicles av Rhuddem Gwelin

FBK: Rhuddem Gwelin, varifrån kommer det namnet och vad betyder det? Är det ditt riktiga namn?

Rhuddem: Rhuddem är walesiska för Ruby. Ruby Jand heter jag när jag skriver och pratar om Shakespeare. Gwelin är hopsatt av delar av namnen på två av huvudpersonerna i The Merlin Chonicles. På passet och körkortet står någonting helt annat.

FBK: Berätta om dina böcker “The Merlin Chronicles”. Vad handlar de om?

Rhuddem: De handlar om den keltiska legenden, trollkarlen Merlin, från 500-talet och framåt. Böckerna använder sig delvis av de olika versionerna av legenden, men mycket baseras på historiska dokument. Alltså historiska romaner med inslag av magi. Merlin dör aldrig utan återkommer under olika tidsepoker.

FBK: Vad inspirerar dig och hur kom du på att skriva om Merlin?

Rhuddem: Mitt intresse för legenden Merlin började när jag var barn men inspirationen tog fart efter att ha sett BBC-serien. Jag frågade mig vad Merlin skulle göra om han levde i vår tid och då föddes idén till Protecting Cheesyfee, som utspelar sig i London år 2015 där Merlin använder sina magiska krafter för att skydda vetenskapsgeniet Branwen Lewis, som är hotad av de starka ekonomiska intressen inom oljeindustrin. Medan jag skrev detta förstod jag snabbt att jag skulle behöva återvända till början och då föddes idéerna till volymerna 1, 2 och 3.

FBK: Varför skriver du på engelska?

Rhuddem: Det känns naturligt och nödvändigt eftersom hela legenden är så ur-engelsk.

FBK: Kommer du att översätta böckerna till svenska?

Rhuddem: Det finns inga såna planer just nu, men vill någon åta sig ett sånt stort arbete – inte mig  emot!

FBK: Tycker du att det är svårt att nå ut till läsarna?

Rhuddem: Mycket svårt.

FBK: Vad är planerna för framtiden, kommer det ytterligare böcker om Merlin?

Rhuddem: Ett enormt tack till alla er som har läst böckerna, skrivit om dem på sociala medier m. m., skrivit till mig om dem, bett biblioteket och den lokala bokhandeln att köpa in böckerna, gett bort dem i present. Ni är bäst! Utan läsarna är författare ensamma, med läsarna är vi rika i gemenskap och inspiration.

Klicka på bilden för att läsa mer om The Merlin Chronicles i butiken!

Inlägget gjort

Veckans bok: Trollsländor av Michèle Glatthard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michèle Glatthard är född och uppvuxen i den lilla byn Meiringen i hjärtat av Schweiz. Byn sägs även vara marängens födelseort och det är vid det vackra vattenfallet Reichenbachfall som Sir Arthur Conan Doyle lät sin karaktär Sherlock Holmes dö. I skogarna och bergen runt omkring byn sägs det bo allehanda väsen, tomtar, lindormar och nattliga ryttare, både med och utan huvud.
Sedan år 2000 bor Michèle i Sverige, först i Uppsala, nu i vackra Morgongåva. Hon undervisar tyska och engelska, frilansar som översättare och gruvguide. Svenska sagor, sägner och folktro har lockat och fascinerat sedan första spatserturen i de uppländska skogarna.
“Bärnstenar i vattnet” är tidigare utgiven på ett annat förlag och ges nu ut som reviderad nyutgåva via Ebes förlag.
“Bärnstenar i vattnet” är den första delen i en trilogi om “Lövjekarlens vandringar”. Del 2, “Trollsländor” och del 3, “Ishavet”.

Både Bärnstenar i vattnet och Trollsländor finns hos Fantastikbokklubben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlägget gjort

Veckans bok: David Renklints debutroman Det går en liten ängel

 

David Renklint läser till gymnasielärare i svenska och religion. 2017 vann han en novelltävling som No Hiding förlag startade, med sin novell Mörkblå is som finns att läsa i julantologin ”Jul igen”. Detta är hans tredje publicerade novell. När han inte skriver noveller skriver han romanmanus, gärna skräck men även fantasy för barn och ungdomar.

2018 vann blev han även uttagen med sin novell Svartmögel till Miramir Förlags novelltävling “Sjön”.

Det går en liten ängel är Davids debutroman och är en kort skräckroman.

Inlägget gjort

Veckans bok: Välj ditt gift av Alice Ekström

Alice Ekström började skriva vid tretton års ålder då hon insåg att hon hade för mycket fantasi som behövde ventileras, men det är först nu, tio år senare, som hon har tagit det på allvar. Med sagor, historia och mytologi som största inspirationskälla skriver hon fantasy och historisk skönlitteratur.

Hon är född och uppväxt i Helsingborg där hon bor när hon inte lever i sin egen värld.

Hon debuterade på Everlasting Publisher Int. med Välj ditt gift som handlar om girighet, mörk romantik, maktlystnad och politiska intriger i medeltida slottsmiljö. Boken kom ut lagom till Svenska bokmässan i Göteborg, september 2017.

Utöver Välj ditt gift kom Alice ut via Harper Collins Nordic under hösten 2017 i Harlequinserien Silk.

Inlägget gjort

Veckans bok: Udralos av Josef Rääf

Jag heter Josef Rääf, och är författare till den övernaturliga science fantastiken Udralos. Den handlar om en familj som kämpar för sin överlevnad i den halvmåneformade planeten med samma namn. Boken börjar med en fasansfull jordbävning som drabbar norra Udralos. Jordbävningens raseri hinner precis lägga sig innan familjen tvingas fly när en mystisk, ond kraft drabbar deras stad.

Jag har två barn under 5 år och är gift med en miljövisionär. Jag försörjer mitt författande med att jobba som marknadsundersökare på IPSOS AB. Att vara författare och förälder gör det svårt att hitta bra tider att verkligen sitta ner och skriva det man faktiskt vill skriva. När jag var föräldraledig var det, enligt mig själv, mycket lättare att fatta pennan, forska eller läsa något relevant, eftersom man fick stunderna då man inte behövde fokusera sig på barnet när de sov. Det var så det gick till när boken Udralos kom till.

Udralos kan ni köpa hos Fantastikbokklubben.

Inlägget gjort

Veckans bok: Blod & Svin: en skräckens komedi av A. R. Yngve.

FBK: Din bok ”Blod & Svin: En skräckens komedi” finns hos Fantastikbokklubben. Berätta, vad handlar den om?

AR Yngve: En ung man vid namn Carl får jobb på ett jättestort multinationellt företag som föder upp grisar i industriell skala. Han har erfarenhet av grisar från familjens lantbruk, så han är väldigt förtjust i djuren och vill deras bästa… men han är också lite naiv och klumpig.
Carl blir snart invecklad i storföretagets dysfunktionella struktur och ständiga intriger. Men så upptäcker han att den nye VDn Jack Drasco inte bara är en psykopat, men en tvättäkta blodsugande vampyr. Carl tvingas ta upp kampen mot direktörsvampyren och hans hejdukar, och måste stoppa Drascos fasansfulla hemliga plan.

Som titeln antyder är romanen en skräckkomedi – den både driver med vampyrgenren och bjuder på riktigt skrämmande, helt igenom onda vampyrer som har ihjäl folk. Dessutom är ”Blod & Svin” en satir över kontorsarbetsplatser, ”chefer från helvetet” och den moderna industriella djurfarmen.

FBK: Hur kom du på idén till den här boken?

AR Yngve: Jag älskar skräckfilmer från 80-talet, särskilt ”Fright Night” från 1985. Den filmen var en stor inspiration för ”Blod & Svin”. Uppmärksamma läsare lägger säkert märke till de olika referenserna till skräckfilmer i boken.

En annan inspiration var historier jag hört om ”chefer från helvetet” – vi har väl alla hört om psykopater i arbetslivet, eller i värsta fall mött en? Skurken i boken är helt enkelt den ultimata chefspsykopaten. Det är meningen att läsaren ska kunna känna igen sig i vissa situationer, och kanske dra en lättnadens suck: ”Min arbetsplats kan vara jobbig, men den är iallafall inte SÅ hemsk som i den här boken…”

FBK: Vad tycker du bäst om med fantastik?

AR Yngve: Det är svårt att peka ut bara en sak. Men som författare gillar jag att man får ta ut svängarna och använda riktigt spejsade idéer. Alltför mycket ”realism” kan bli hämmande för skrivglädjen.

FBK: Vad blir du inspirerad av?

AR Yngve: Verkligheten, nyheter, populärvetenskap, filmer, musik, drömmar…

FBK: När du skriver, har du då hela historien klar för dig eller växer den fram under tiden du skriver?

AR Yngve: Oftast försöker jag skriva ett detaljerat synopsis innan jag skriver ett helt manus. Ambitionen är att ge berättelsen en bra struktur – särskilt när det gäller romaner. Jag tänker ut scenerna visuellt, som i en film, innan orden skrivs.

FBK: Har du skrivit fler böcker?

AR Yngve: Har tappat räkningen på dem. Barnböcker, ungdomsböcker, science fiction, fantasy, skräck, både på engelska och svenska… Kolla in min bibliografi på hemsidan http://aryngve.com, den är rätt lång. Och där ingår inte de manus som inte har publicerats ännu!
Cirka 14-15 av mina svenska titlar finns på biblioteken.

FBK: Du är ju både egenutgivare samt ger ut böcker via ett förlag. Vad är svårast med att vara egenutgivare tycker du? Har du några tips om hur man ska komma ut med sin bok?

AR Yngve: Det svåraste är att som egenutgivare tar du hela ansvaret: Korrekturläsning, redigering, omslagsdesign, distribuering, marknadsföring, etc… allt som går snett är oftast ditt eget fel, och i vilket fall måste du ta ansvaret för att fixa det. Du blir tvungen att lära dig en massa saker i tillägg till själva skrivprocessen – som ju bara den är krävande.
Lyckligtvis har utgivning blivit lättare med åren, tack vare tekniska framsteg. Du kan ge ut din egen bok på Amazon helt gratis och ganska enkelt. Se länk.

FBK: Du bor ju i Norge. Upplever du att det är svårt att göra marknadsföring och komma ut med dina böcker i Sverige?

AR Yngve: Marknadsföring är jättesvårt oavsett var jag bor. Jag försöker fortfarande lära mig hur man gör.

FBK: Är det något du vill säga till dina läsare?

AR Yngve: Ja … köp, låna och läs mina böcker! Och om du gillar böckerna, tipsa andra läsare!

 

Inlägget gjort

Veckans Bok: Friskyttarna av Ewa Broberg

Ewa Broberg är 48 år gammal och bor i Motala tillsammans med fyra av sina fem barn. Hon är författare och driver bokförlaget Marwa. På deltid arbetar hon också som intensivvårdssjuksköterska.
Ewa har alltid skrivit och velat bli författare, men det var först när barnen började bli större som hon tog skrivandet på allvar genom att gå en skrivarkurs.

Debuten kom i samband med novellantologin Över en sommarfika, med temat Meningen med livet, utgiven på Ariton Förlag i juni 2017. Hon medverkar där med novellen Södergök.
I september 2017 romandebuterade hon med Friskyttarna, första delen i en dystopisk trilogi med postapokalyptiskt tema. Del 2, Desertörerna släpps i början av juni 2018.
I mars 2018 släppte Marwa Förlag antologin Novellhotellet, ett projekt med sju författare som skriver i olika genrer. Det gemensamma temat för antologin är hotell och Ewa Broberg medverkar med novellen Hotellfrukost. Antologin är även översatt till engelska, Short Stories Hotel. Ewas novell har då fått det engelska namnet Breakfast in bed.

Ewa brinner för svensk fantastik, och det är den genren hon valt att fokusera på både i det egna skrivandet och i utgivningen på sitt förlag.

 

Baksidestext Friskyttarna:

Edens murar restes för att skydda folket från den kalla och ofruktbara värld som återstod efter det sista stora kriget. Lilia, en ung ingenjör, tvingas tillsammans med helarlärlingen Tristan fly för att undkomma Edens premiärminister som har sina skäl att vilja se henne död. Utanför murarna möter hon människor som för hennes liv i en ny riktning och snart får hon anledning att ställa sig frågan om vem som är vän och vem som är fiende.

 

Saga Friskyttarna:

I Eden lever folket skyddade från den värld som togs ifrån dem under det sista stora kriget. Allt är perfekt, harmoni råder. Då man inte längre har möjlighet att framställa föda, får man sina behov tillgodosedda genom dagliga injektioner. För att säkerställa framtidens generationer, importeras regelbundet barn från andra celler runt om i Nya Pangea, den kontinent som en gång kallades Europa.

Till denna slutna värld anländer Lilia, en inbunden flicka på åtta år. Hon adopteras av ingenjören Erling och visar sig snart ha ett skarpt intellekt. Den karriärshungriga politikern Aldo Marco får ögonen på Lilia och trots att hon bara är femton år gifter han sig med henne. Men livet som privilegierad hustru blir inte alls vad hon tänkt sig. Hon tvingas tillsammans med helarlärlingen Tristan fly från Eden. Ut till en värld som de alltid fått veta inte går att leva i längre. Men väl ute möter de överlevare och Lilias liv tar en helt ny vändning. Snart får hon dock anledning att ställa sig frågan – vem är vän och vem är fiende?

Friskyttarna är första delen i en trilogi om kampen för överlevnad i en dystopisk framtid. Det är en dyster framställning om livet efter katastrofen. Friskyttarna handlar om sökande – efter mening, identitet, tillhörighet och kärlek.