Publicerad den Lämna en kommentar

Hon skriver Sci-Fi för barn, läs om Camilla Linde i Upsala nya tidning

Risiga rymdskepp och nödrop från främmande galaxer. Camilla Linde skriver barnböcker som utspelar sig i yttre rymden – och det är hon ganska ensam om.

Camilla Linde författare till bl. a. Snack Sparrow böckerna intervjuas av Upsala nya tidning.Camilla Linde beskriver science fiction-litteraturen som en genre där vetenskap blandas med fantasi och där troliga scenarier blandas med humor. Hon nämner Douglas Adams klassiker “Liftarens guide till galaxen” som ett gott exempel. Men samtidigt menar hon att hon hör till en unik skara när det gäller svensk litteratur. En snabb sökning på valfri bokhandels hemsida visar nämligen att det i Sverige bara rör sig om några enstaka författare som skriver science fiction just för barn.

Läs hela intervjun här.

Camillas Böcker om Snack Sparrow finns att köpa hos oss. Klicka på böckerna så kommer du direkt till butiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *