Publicerad den Lämna en kommentar

Veckobrev Fantastikbokklubben vecka 21

Hej och välkomna till Fantastikbokklubbens första veckobrev,

Ödmjukt tacksamma för det ökande antalet händelser som berör Fantastikbokklubben, kommer vi från och med slutet av maj i år att veckovist summera våra mest relevanta aktiviteter och göromål som vi är delaktiga i eller berörs av. Med ett ökat antal följare som i detta skede precis har överstigit 750 stycken, behöver vi också skapa en ytterligare kanal för att kunna förmedla den relevanta informationen till så många av er som möjligt. Nedan finner du den mest aktuella summeringen från de senaste dagarna samt agendan som vi har i fokus för den närmaste framtiden.

MÄSSOR:

Precis som i mars har vi under maj deltagit i två stycken olika mässor på två olika håll i Sverige. Vid Nordsken i Skellefteå deltog Ewa Broberg och i LinCon i Linköping fanns både Jenny Töredal och Magnus Hägglöv på plats. Utöver det fanns ett tiotal författares olika böcker från Fantastikbokklubben på plats vid dessa två mässor. Arrangemangen pågick under hela Kristi Himmelsfärdshelgen och utöver ren bokförsäljning skapas nya kontakter och nya medlemmar till Fantastikbokklubben tillkom.

Som kommande arrangemang ligger Fantastika i Nacka närmast i tid den 15-17 juni. Vid sidan av bokmässan i Göteborg är Fantastika det arrangemang som flest antal författare från Fantastikbokklubben medverkar i och vi rekommenderar starkt för den intresserade att gå in på https://fantastika2018.wordpress.com och se både vilka författare och böcker som kommer att vara på plats samt att läsa om arrangemanget i stort. Medverkande i paneldebatter från Fantastikbokklubben är bland annat Kristina Suomela och Sten Rosendahl. Mer om det detaljerade upplägget kommer under senare veckobrev.

Den 18-19 augusti medverkar Cecilia Larsson Kostenius och Magnus Hägglöv i Nerdcom i Umeå. Den exakta agendan för detta arrangemang håller i dagarna på att utkristalliseras, men förutom försäljning av böcker planeras både seminarium och workshop. Eventuell paneldebatt kommer att hållas, detta återkommer vi om i senare skede.

I slutet av september hålls i vanlig ordning årets stora bokmässa i Göteborg. I Fantastikbokklubbens monter på Fantastikgränd hittar du Ola Wassvik, Frida Hallberg, Emelie Kempe, Sten Rosendahl och Magnus Hägglöv. Utöver det medverkar ett flertal av Fantastikbokklubbens författare i ett antal olika montrar från ett antal olika fantastikförlag. Hoppas att vi kan ses!

BOKRELEASER:

Vi gratulerar Yvonne Waern som under föregående vecka släppte sin andra bok När havet steg. Denna bok har veckan som varit även varit veckans bok under den senaste veckan hos oss på Fantastikbokklubben.

Den 6 juni lanseras den gedigna novellsamling Sjön, baserad på 49 olika noveller av 44 författare. En perfekt sommarläsning för den som är ute för de lite kortare skildringarna.

Tre av våra författare är på gång med releaserna för sina kommande böcker. Demonviskaren av Lovisa Wistrand släpptes igår den 22 maj och kan köpas redan nu. Releasefesten för den sker den 7 juni i Uppsala. Vi har ankommande releaser för Ewa Brobergs andra bok, Desertörerna den 9 juni i Motala samt även för Annah Nozlin med Eldens Mörker nu i helgen den 26 maj, i Borlänge.

ENKÄTUNDERSÖKNING:

Som du säkert känner till har vi under de senaste veckorna genomfört en enkätundersökning för att ta reda på dina önskemål hur du bäst tillgodogör dig önskad litteratur. Denna enkätundersökning är sammanställd, analyserad och genomdiskuterad. Vi kommer inom kort att gå ut med hur vi ska kunna tillmötesgå dina intressen ännu bättre baserat på de sammanfattade svaren som vi har fått in från undersökningen.

AVSLUTNINGSVIS:

Vi är på gång med författarintervjuer och på sikt kanske även att du kan chatta med våra författare. Först ut idag är Rhuddem Gweiln. Gå gärna in och läs om intervjun som Kristina Suomela har gjort med henne på vår hemsida eller Facebooksida. Rhuddem har för övrigt även veckans bok hos oss med The Merlin Chronicles.

Till sist vill vi bara önska dig en bra avslutning på maj månad och samtidigt passa på att säga att du alltid kan kontakta oss på info@fantastikbokklubben.se om du har några särskilda funderingar eller önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *