Publicerad den Lämna en kommentar

Veckans bok: Trollsländor av Michèle Glatthard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michèle Glatthard är född och uppvuxen i den lilla byn Meiringen i hjärtat av Schweiz. Byn sägs även vara marängens födelseort och det är vid det vackra vattenfallet Reichenbachfall som Sir Arthur Conan Doyle lät sin karaktär Sherlock Holmes dö. I skogarna och bergen runt omkring byn sägs det bo allehanda väsen, tomtar, lindormar och nattliga ryttare, både med och utan huvud.
Sedan år 2000 bor Michèle i Sverige, först i Uppsala, nu i vackra Morgongåva. Hon undervisar tyska och engelska, frilansar som översättare och gruvguide. Svenska sagor, sägner och folktro har lockat och fascinerat sedan första spatserturen i de uppländska skogarna.
“Bärnstenar i vattnet” är tidigare utgiven på ett annat förlag och ges nu ut som reviderad nyutgåva via Ebes förlag.
“Bärnstenar i vattnet” är den första delen i en trilogi om “Lövjekarlens vandringar”. Del 2, “Trollsländor” och del 3, “Ishavet”.

Både Bärnstenar i vattnet och Trollsländor finns hos Fantastikbokklubben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *