Lucka 15 – Michèle Glatthard
[Öppna i nytt fönster]

Lövjekarlens vandringar:

Lövjekarlens vandringar är en berättelse om bärnstensgula ögon och två gamla själar som möts på midvinternatten. I skuggan av 1600-talets häxförföljelser får läsaren följa en ensam vandrare genom Sveriges skogar, plocka läkeväxter och dansa med älvorna till Näckens spel.

Naturen, årstiderna och gammal folktro har en central roll i trilogin. I detta smakprov ur första delen, Bärnstenar i vattnet, råder midvinternatt och den unge lövjekarlen återförenas med en gammal följeslagare som han har känt och älskat sedan flera livstider tillbaka. Han vet det bara inte än.

Lövjekarlens vandringar består av Bärnstenar i vattnet, Trollsländor och Ishavet. En fristående uppföljare, Lövjekarlens dotter, är påbörjad.

 

Om författaren:

Michèle Glatthard är född och uppvuxen i den lilla byn Meiringen i hjärtat av Schweiz. Byn sägs även vara marängens födelseort och det är vid det vackra vattenfallet Reichenbachfall som Sir Arthur Conan Doyle lät sin karaktär Sherlock Holmes dö. I skogarna och bergen runt omkring byn sägs det bo allehanda väsen, tomtar, lindormar och nattliga ryttare, både med och utan huvud. Sedan år 2000 bor Michèle i Sverige, först i Uppsala, nu i vackra Morgongåva. Hon undervisar tyska och engelska, frilansar som översättare och gruvguide. Svenska sagor, sägner och folktro har lockat och fascinerat sedan första spatserturen i de uppländska skogarna.

Förlagssida: https://www.ebesforlag.se/författare/michèle-glatthard-35648011
Hemsida: https://www.micmaug.com
Smakprov: Barnstenar_i_vattnet_kapitel_2.pdf

Vill du läsa Michèles böcker, kika här.