Lucka 12 – Magnus Hägglöv
[Öppna i nytt fönster]

Magnus Hägglöv

Magnus Hägglöv är 45 år gammal och är ordförande i Fantastikbokklubben. Magnus är i grund och botten civilekonom med marknadsinriktning. Som lapplandsjägare, triathlet och egen företagare riktade Magnus tidigt in sig på ett arbete ute på fältet, som sedan har fortsatt under årens lopp.  År 2003 startade Magnus upp S.K.A.P.A, som från början var en samarbetsanslutning med grunderna i friskvårdssektorn, men som sedan har tagit en allt större del av marknads- och undersökande verksamhet.

Magnus första riktiga kontakt inom författarbranschen var under åren 2007 – 08, då genom representanter från Wilhelm Moberg-sällskapet. Första boken ”Katalysatorn” påbörjades under 2009 och skrevs klart 2016. ” Boken är i huvudsak en skönlitterär bok inom en genre som skulle kunna benämnas som nutids-science fiction, men belyser även en del av de ankommande problemen och hotbilderna som vi idag ser inom IT-sfären. En uppföljare i serien är under process. Den bok som dock finns närmast på agendan är ”Tidens spår” som inriktar sig mot våra ständigt återkommande energi- och säkerhetsproblem och spänner över ett antal generationer under två hundra års tid. De första två delhandlingarna är en delvis fiktiv historieskildring och de två senare delarna ligger längre fram i tiden som en science fiction-handling.

Magnus har varit aktiv och tagit del av konceptet ”Äventyrsspel” i över 30 års tid. En inriktning som tillsammans med e-böcker kan främjas för Fantastikbokklubben framöver.

Privat umgås Magnus mycket med familjen och efter att ha börjat trappa ner på en triathlonkarriär, ägnas idag de flesta aktiviteterna åt karate, fotboll och tennis med sonen William samt Vasaloppsträning med den äldre generationen, när böckerna och äventyrsspelen har lagts åt sidan.

Du kan läsa mer om Magnus bok Katalysatorn här.