[Öppna i nytt fönster]

Välkommen till lucka 9!

Här hittar du mig, Anna Gable, i min roll som författare.

Som många andra skrev jag berättelser så snart jag hade knäckt koden till alfabetet. Under 80-talet jobbade jag en del på Äventyrsspel och då fick jag min första text publicerad. Den handlade om vampyrer till spelet Chock. Otroligt nog har spelet fått en uppföljare och i dagarna sitter jag med texter till fler monster – och en återkommande vampyr. Under 80-talet fick jag också med några noveller och dikter i fantasyantologin “Palantiren”.

Trots att jag skrev mycket skulle det dröja ända till 2012 innan jag vågade mig på att släppa en roman, “Ghosts, Drugs & Rock n’Roll”. Den hade gått till andra läsning på ett av de större förlagen, men jag valde att ge ut den på egen hand. Bra eller dåligt, det vet jag inte. Två år senare släppte jag novellsamlingen “Mattan och andra noveller”. Den blev slutfinalist till det årets “Selmapriset”.

Efter det har det blivit en del noveller som dels har kommit ut i olika antologier. Bland dem märks beställningsverket “Stålfjäder” i “Maskinblod 3”, som fick mycket fint omdöme av Jonas Thente i DN. Eftersom antologin är slutsåld är jag på väg att ge ut “Stålfjäder” som e-novell, och när det är färdigt hittar du den hos Fantastikbokklubben så klart.

Jag har också skrivit en del utanför fantastik. Då handlar det om berättelser från sjön. Men i min snart färdiga roman “Förintaren” får jag kombindera både förunderliga händelser med historia och båtar. Det har varit fantastiskt skoj att få jobba med. Manuset är för närvarande hos redaktören.

Jag har också ett annat manus som är färdigskrivet, men som behöver mer redigering innan det blir färdigt. Det har arbetsnamnet “Trollkarlen från Halja” och är en ungdomsfantasy med parallella världar, trollkonster och livet på en cirkus. Prologen till “Trollkarlen” finns i årets bokmässebok från Fantastikgränd som du kan ladda ner gratis hos Fantastikbokklubben här.

Läs gärna mer om mitt författarskap på https://annagable.com/om/

I den här luckan hittar du, förutom min presentation, en e-novell. Den är en fristående berättelse om Louis barndom. Louis är huvudpersonen i den kommande romanen “Förintaren”.

Novellen är gratis för dig som öppnat den här luckan.

Hälsningar
/Anna Gable

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladda ner e-novellen här: Holländarens son

Vill du läsa mer av Anna, kika här.