Publicerad den Lämna en kommentar

FBK Julkalender 2021 – Lucka 9

Välkommen till lucka 9 i Fantastikbokklubbens julkalender 2021!

Dagens lucka står författaren Anna Gable för. Hon är också styrelseledamot i Fantastikbokklubben och bjuder oss även i år på skrivtips från sin blogg.
Så här inleder Anna sitt blogginlägg:

Till förra julen gav jag er 24 tips mot skrivkramp. I år tänkte jag ge er 24 tips för att göra manuset mer lättläst. Det gäller både ordval och hur texten är uppställd. Tänk på att ett aldrig så bra manus kan upplevas som om det skaver om det till exempel har för långa rader. En så enkel sak kan du lätt fixa till!

Den stora anledningen till att använda de här tipsen är att du vill att läsaren ska orka läsa din text utan att själva texten märks. Det är innehållet i en skönlitterär bok som är det viktiga. Irritationen hos läsaren kan jämföras med om du ska på en rolig tillställning och bussen är försenad eller att du hamnar i en bilkö. Färden, liksom texten, är ju bara det som leder till det verkliga innehållet.

Klicka på länken nedan för att läsa alla tipsen!

Anna har skrivit flera böcker och noveller. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *