Inlägget gjort

En vampyrälskare i Skytteholm, läs om Mikael Mansén i Vi i Solna

Mikael Mansén kallar genren ”vacker skräck” med en hel del vemod invävd.

– Jag älskar tonen i vampyrberättelser. De är inte bara bloddrypande. Även det onda, monstret, har känslor. Det finns alltid en förklaring. Vampyrer är komplicerade personligheter. Efter dödandet kommer mardrömmarna.
Samtidigt saknar vampyrer mänskliga spärrar.
– Vampyrer släpper kontrollen. De tar vad de vill ha. Är man redan fördömd så har det ingen betydelse vad man gör.

Läs hela intervjun här.

Mikaels böcker finns att köpa hos oss. Klicka på böckerna så kommer du direkt till butiken.

Inlägget gjort

Hon skriver Sci-Fi för barn, läs om Camilla Linde i Upsala nya tidning

Risiga rymdskepp och nödrop från främmande galaxer. Camilla Linde skriver barnböcker som utspelar sig i yttre rymden – och det är hon ganska ensam om.

Camilla Linde författare till bl. a. Snack Sparrow böckerna intervjuas av Upsala nya tidning.Camilla Linde beskriver science fiction-litteraturen som en genre där vetenskap blandas med fantasi och där troliga scenarier blandas med humor. Hon nämner Douglas Adams klassiker “Liftarens guide till galaxen” som ett gott exempel. Men samtidigt menar hon att hon hör till en unik skara när det gäller svensk litteratur. En snabb sökning på valfri bokhandels hemsida visar nämligen att det i Sverige bara rör sig om några enstaka författare som skriver science fiction just för barn.

Läs hela intervjun här.

Camillas Böcker om Snack Sparrow finns att köpa hos oss. Klicka på böckerna så kommer du direkt till butiken.

Inlägget gjort

Välkommen till oss på Fantastikbokklubben!

Gillar Du Fantasy, Science Fiction, Skräck och Magisk Mysticism? Tycker Du om spänningsrelaterade böcker, som beskriver en annan verklighet än vår egen? Saknar du ett lättillgängligt och överskådligt sortiment? Vill Du hitta de delar inom fantastiken som berör just Dig? Då hoppas vi att du ska tycka om vår webshop inom fantastikkonceptet!

Fantastikbokklubben är en gemensam grupp av förläggare, (förlag och författare), inom fantastikområdet. Våra böcker, berör fantastikens alla delar och riktar sig mot alla främst från de äldre tonåren och uppåt. Vårt mål och ambition är att Du ska hitta Ditt favoritsortiment inom fantastikgenren, Dina favoritförfattare och favoritböcker.

Vi hoppas att vår webshop kommer att vara Dig till belåtenhet, men även att Du återkopplar till oss vid frågor och funderingar. Framförallt hoppas vi inom Fantastikbokklubben att kunna vidareutveckla bokklubben tillsammans med Dig. Våra ord är sagda, våra böcker är skrivna och vårt första sortiment är satt. Nu återstår bara att hälsa Dig välkommen till Fantastikbokklubben.